top of page
Zoeken

De beste investering die jij kunt doen!

Bijgewerkt op: 30 apr. 2023

Persoonlijke ontwikkeling is vaag en zweverig. Als het zo makkelijk was, dan zou iedereen toch zijn of haar mooiste leven leven?

Dit was jarenlang mijn stellige overtuiging. Ik had niets met persoonlijke ontwikkeling; ik geloofde er niet in. Eind 2011 ontmoet ik Shirley. Zij investeert al jaren in zichzelf en tijdens die eerste ontmoeting vertelt ze enthousiast over een training die ze aan het volgen is. Ik denk er het mijne van. In de jaren daarna blijft Shirley investeren in persoonlijke ontwikkeling en uiteraard krijg ik daar aan de keukentafel het nodige van mee. Regelmatig staan er webinars aan en vaak luister ik met een half oor mee. Het blijft voor mij een ver van mijn bed show.


Tot het moment medio 2016. Het is een aantal maanden nadat mijn broer Arjan op slechts 42-jarige leeftijd is overleden. Er staat weer een webinar aan en ik luister van een afstand mee. Op de een of andere manier spreekt dit webinar mij wel aan.


Al snel zit ik naast Shirley en kijk en luister mee. En dan klinkt uit de speaker van de laptop de volgende zin “onthoud: het leven heeft een deadline”. Die zin komt binnen…


Nog maar een aantal maanden daarvoor heb ik van zeer dichtbij ervaren dat de deadline van het leven er eerder kan zijn dan je had verwacht.


Aan het einde van het webinar wordt een online training aangeboden voor een investering van een paar honderd euro. Hoewel ik het webinar als waardevol heb ervaren, begin ik toch direct allerlei bezwaren op te noemen waarom ik deze investering vooral niet moet doen. Na een schop onder m’n kont van Shirley, besluit ik me toch aan te melden.


Voor de eerste keer in mijn leven investeer ik in mezelf. Het is de start van mijn reis in persoonlijke ontwikkeling én van onze gezamenlijke reis.


En dan gaat het snel. Alles wat ik al die jaren vaag, zweverig en ver van mijn bed had gevonden, begin ik te begrijpen. Ik krijg de smaak te pakken en samen met Shirley volg ik sindsdien vele workshops, trainingen, seminars etc. in binnen en buitenland. Ook blijven we investeren in online trainingen.

Inmiddels hebben we samen tienduizenden euro’s geïnvesteerd in persoonlijke ontwikkeling. Als je, net als ik een aantal jaren geleden, nog nooit iets aan persoonlijke ontwikkeling hebt gedaan, schrik je daar wellicht van. Ik kan je verzekeren dat het ons elke cent waard is geweest.

Zonder die investeringen zou ik nog een negatieve mindset hebben.

Zonder die investeringen zou ik niet het zelfvertrouwen hebben wat ik nu heb.

Zonder die investeringen zou ik nog vastzitten in mijn comfortzone en de dagelijkse sleur van het leven.

Zonder die investeringen zou ik geen risico’s hebben durven nemen, waardoor ik vele kansen gemist zou hebben.

Zonder die investeringen zou ik niet die mooie en inspirerende personen ontmoet hebben.

Zonder die investeringen zou ik niet dagelijks werken aan mijn doelen en dromen.

Zonder die investeringen zou ik nu niet dagelijks kunnen genieten van mijn vrijheid.


Kortom: zonder die investeringen in persoonlijke ontwikkeling zouden we niet zijn waar we nu zijn.


Als jij daadwerkelijk iets wilt veranderen in jouw leven, als je wilt gaan werken aan jouw doelen en dromen, dan is ons advies om als eerste stap te starten met het investeren in jezelf.


Vraag jezelf af: als jijzelf niet bereid bent om tijd, geld en energie te steken in jouw eigen ontwikkeling en in het najagen van jouw doelen en dromen, wie zou het dan wel moeten doen?


Je kunt niet verwachten dat een ander dat doet. Of wil je blijven afwachten totdat iemand anders in jou investeert?


Wat is het jou waard om je dagelijkse sleur, je comfortzone te kunnen verlaten en vol zelfvertrouwen datgene te kunnen doen wat jou gelukkig maakt?


Het beste moment om in jezelf te investeren is NU!


Immers: waarom zou je wachten? Besef dat het leven een deadline heeft. Wil je later terugkijken op zaken waarvan je spijt hebt dat je ze niet hebt gedaan? Of wil je terugkijken op een leven waar je alles uit hebt gehaald?


Het mooie is dat je al heel laagdrempelig kunt starten. Er is een groot aanbod aan gratis webinars, podcasts en YouTube-video’s van inspirerende personen. Je kunt boeken gaan lezen. Ga ontdekken welke onderwerpen en welke personen jou aanspreken.


Ons advies is om in jezelf te investeren door een combinatie van boeken lezen, podcasts luisteren, inspirerende YouTube video’s kijken en betaalde (online) trainingen. Dat vraagt een financiële investering, maar als je daadwerkelijk aan de slag gaat met de kennis die je opdoet en met de doorbraken die je beleeft, is het elke cent meer dan waard. Kijk naar wat het je gaat opleveren. Zie het als investering in plaats van kosten.


Zet dus nu de eerste stap om in jezelf te investeren. Er zal een wereld voor je open gaan!

PS: via www.personal-mastery.nl/imagine-ebook kun je direct het gratis e-book IMAGINE your best future bemachtigen. Een e-book vol inspiratie om aan de slag te gaan met jouw doelen en dromen!

3 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page