top of page
Zoeken

De beslissing die alles veranderde!

Bijgewerkt op: 9 jan. 2023

Later als ik groot ben, dan…


Als kind had je waarschijnlijk grote dromen. Of fantaseerde je over dingen die je later wilde bereiken. Voor de meeste mensen geldt dat ergens onderweg in het leven die dromen zijn vervaagd. En naar de achtergrond zijn verdwenen. Wellicht omdat jouw omgeving jou vertelde dat je moest stoppen met dromen. Dat het niet realistisch was en je beter een goede baan kon gaan vinden. En stap voor stap ben je zelf het geloof in jouw doelen en dromen ook kwijtgeraakt.


Hoe zonde is dat!?

Stel je eens voor dat álles mogelijk is. Dat er geen grenzen zijn en er geen enkele beperking is aan wat je kunt. Stel je dan eens voor dat jouw grootste droom of doel werkelijkheid is geworden. Hoe ziet jouw leven er dan uit? Wat doe? Waar ben jij? Wie zijn de mensen om je heen? Hoe geweldig zou het zijn als jij daadwerkelijk jouw mooiste leven kunt leven!


Zeg eens eerlijk: wat is jouw eerste reactie als je het voorgaande leest?


Kun je niet wachten om met jouw doelen en dromen aan de slag te gaan en deze te realiseren?


Of denk je dat het allemaal te mooi is om waar te zijn. Dat het niet realistisch is. Dat een mooiste leven alleen is weggelegd voor de happy few, maar voor jou niet haalbaar is. Omdat je bijvoorbeeld geen tijd of geen geld hebt, niet over de juiste opleiding beschikt, een gezin hebt, denkt dat je te jong of te oud bent etc. Wellicht gaan er gedachten door je heen als ‘dat lukt mij nooit’ of ‘ik ben niet goed genoeg’.


Gedachten die ik ook enkele jaren geleden had.


Het grootste deel van mijn leven heb ik geleefd zoals de maatschappij en de mensen om me heen van mij verwachten. Jarenlang kabbelt mijn leven voort. Ik voel me niet echt gelukkig, maar ook niet echt ongelukkig. Het werk wat ik doe, vind ik al een tijdje niet meer zo leuk. Maar ik heb geen idee wat ik wil en ik durf absoluut geen risico's te nemen. De enige motivatie om elke dag te gaan werken is het salaris dat ik aan het eind van elke maand ontvang. Ik zit vast in mijn comfortzone, vast in de dagelijkse sleur. Herken je dat?

Onthoud: het leven heeft een deadline!

Het is deze zin in een webinar in 2016 die mij triggert om te beginnen met persoonlijke ontwikkeling. Het is een paar maanden nadat een van mijn broers op slechts 42-jarige leeftijd voor mijn ogen overlijdt. Om eerlijk te zijn heb ik nog wel een schop onder mijn kont nodig van Shirley om de beslissing te nemen in mezelf te investeren. En daar ben ik haar erg dankbaar voor.


Deze beslissing zorgt voor een grote Upturn in mijn leven. Persoonlijke ontwikkeling had ik jarenlang vaag en zweverig gevonden. Nu begin ik het te begrijpen. De kwartjes beginnen te vallen en mijn mindset begint te veranderen. Ik ga anders naar de dingen in het leven kijken en stap voor stap begin ik mijn comfortzone te verlaten. Mijn zelfvertrouwen groeit.

In 2017 beginnen Shirley en ik te investeren in vastgoed. Iets waar ik altijd alleen maar de risico’s van had gezien. We beginnen plannen te maken om samen ondernemers te worden. Op 1 november 2017 besluit ik, na ruim 18 jaar, mijn veilige baan bij de overheid op te zeggen. Het wordt tijd dat ik mijn veilige haven verlaat.


En ik kan met trots zeggen dat Shirley en ik nu twee bedrijven hebben: Personal-Mastery in training, coaching en empowerment en Property-Mastery in vastgoed. Elke dag werk ik aan mijn doelen en dromen. Elke dag doe ik dingen die buiten mijn comfortzone vallen. En ja, ik maak ook fouten. En loopt het soms anders dan ik had gehoopt of verwacht. Daardoor leer en groei ik. Ik doe wat ik leuk vind en daar krijg ik energie van. Ik heb mijn eigen vrijheid gecreëerd!

Shoot for the moon. Even if you miss, you'll land among the stars! - Les Brown

Ik ben ervan overtuigd dat als ík mijn leven kan veranderen, jij dat ook kunt doen! Het komt allemaal neer op een beslissing. De beslissing om je doelen en dromen serieus te nemen. Dat je in je eigen kracht gelooft. Als jij jouw volledige potentieel gebruikt en als je elke dag actie onderneemt, dan kun je stap voor stap jouw mooiste, meest epische en magische leven creëren.


Als ik terugkijk op mijn persoonlijke reis, dan zijn er zeven essentiële stappen die ik gezet heb om te komen waar ik nu sta. Zeven stappen die ook jij kunt zetten om aan de slag te gaan met jouw doelen en dromen. Hoe klein of groot die ook zijn.


In de komende blogs ga ik dieper in op elke stap. Om jou te inspireren en te motiveren om in actie te komen en het maximale uit jezelf én het leven te halen.


Onthoud: je mag groots dromen, je kunt klein beginnen en je dient NU actie te ondernemen!


IMAGINE your best future!


PS: in Upturn 2 – persoonlijke ontwikkeling – kun je mijn volledige verhaal én dat van zes andere ondernemers lezen. Kijk voor meer info op www.personal-mastery.nl/shop


12 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page