top of page
Zoeken

Waar word jij HAPPY van?

Hoe zou het zijn om jouw ideale leven te kunnen leiden? Een leven dat voldoening geeft en waar je je happy bij voelt! Als jij je happy voelt, straal je dat ook uit naar je omgeving.


Waarschijnlijk breng je een groot deel van de dag door op het werk. In een betaalde baan of als ondernemer. Zeg eens eerlijk: in welke stemming ga jij richting het werk? Vol energie en enthousiasme om aan de slag te gaan? Of met tegenzin en al uitkijkend naar het einde van de werkdag nog voordat die begonnen is? Voelt werk voor jou als een verplichting of als iets waar je blij en energiek van wordt?

Doe maar normaal

In het dagelijks leven doen de meeste mensen wat zij op school hebben geleerd, wat in onze gemeenschap gebruikelijk is en wat in de maatschappij van ons wordt verwacht. ‘Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’ is nog vaak de standaard. Vanuit deze conditionering wordt vaak op jonge leeftijd de verstandige keuze gemaakt voor een opleiding in een richting waar de kans op een goede baan groot is. Of men kiest na de middelbare school voor een baan die zich aandient. Niet omdat je dat werk perse leuk vindt, maar omdat het geld oplevert.

Uit eigen ervaring weten wij dat een keuze gebaseerd op het verstand, vroeg of laat kan gaan wringen. Als je elke ochtend met tegenzin naar het werk gaat, duurt een werkweek erg lang. Hoeveel mensen kijken er niet uit naar het weekend? Of naar hun pensioen? Omdat ze dan ‘verlost’ zijn van datgene dat ze met tegenzin doen.


Wat wil jij?

Durf jij naar je eigen verlangens te kijken? Wanneer jij loskomt van de meningen en verwachtingen van anderen kun je jezelf afvragen: wat zou ik graag willen doen? Waar krijg ik vreugde en plezier van? Wanneer je met deze vragen aan de slag gaat, komt er ruimte voor jouw eigen verlangens. En kunnen deze verlangens omgezet worden in actie. Jouw passie kan ontdekt worden! Hoe mooi zou het zijn als je datgene kunt doen waar je energie van krijgt en blij van wordt!


Voor alle duidelijkheid: datgene doen waar jouw passie ligt, kan in een betaalde baan. Je hoeft daar geen ondernemer voor te worden. Wellicht liggen er kansen bij jouw huidige werkgever, maar dan in een andere functie of op een andere afdeling. En als je jouw passie niet binnen het werk uit kunt oefenen, kijk dan naar de mogelijkheden buiten werktijd. Bijvoorbeeld als hobby of als vrijwilliger.

Inspiratie van succesvolle ondernemers

Ondernemer of niet, je kunt altijd inspiratie opdoen van succesvolle ondernemers. Zo waren wij onlangs aanwezig op het BusinessBoost event in Ahoy Rotterdam. Tijdens deze avond deelden mede-oprichters van onder andere Picnic, Swapfiets, Thuisbezorgd en TomTom samen met BN-ers als Johnny de Mol en Armin van Buuren hun succesfactoren. Hoe belangrijk het is om te doen wat je echt leuk vindt, bleek ook uit deze gesprekken. Daar begint het mee als je succesvol wilt worden. Elke dag vol energie opstaan om ‘vol gas’ te gaan voor jouw doelen en het neerzetten van kwaliteit voor jouw klant. Daarnaast is het van belang om nieuwsgierig te zijn, daadkracht te tonen, te blijven geloven in jezelf en in jouw product, en altijd kansen te zien. Doorzetten, ook als er tegenslagen op je pad komen.


“People with passion can change the world for the better. The only way to do great work is to love what you do.” Steve Jobs

Jij bent aan zet

Het leven is te kort om veel tijd te spenderen aan zaken die jou geen energie opleveren. Tijd krijg je immers nooit terug. Ga voor jezelf na wat je echt wilt en maak dan een plan om dat zo snel mogelijk te realiseren. In een nieuwe functie, een andere baan, naast je werk of als zelfstandig ondernemer. Doe wat je echt leuk vindt en de rest komt vanzelf.

Onze missie is mensen begeleiden naar een leven vol zelfvertrouwen, passie, voldoening en geluk. Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen, neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking.


34 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page