top of page
Zoeken

Realiseer jouw doelen door in jezelf te investeren

Persoonlijke ontwikkeling? Geloof je daar echt in? Als het allemaal zo makkelijk zou zijn, dan zou iedereen toch zijn of haar doelen en dromen waarmaken!?

Sceptisch was ik, Peter, op z’n zachtst gezegd over persoonlijke ontwikkeling. In 2011 ontmoet ik Shirley en zij is dan al volop bezig met het investeren in zichzelf. We krijgen een mooie relatie en bewust en onbewust krijg ik thuis het nodige mee over persoonlijke ontwikkeling. Het blijft een ‘ver van mijn bed show’ voor mij. Ik geloof er niet in en vind het maar vaag gedoe. Inmiddels weet ik beter! Als jij jouw doelen en dromen wilt realiseren, dan begint dat met het investeren in jezelf!

“The best investment you can make is in yourself” - Warren Buffet

Waarom in jezelf investeren?

Als je op internet naar een definitie van investeren zoekt, kom je tientallen verschillende invullingen tegen. Veelal gekoppeld aan economische betekenissen. De rode draad in de definities is dat je ergens tijd, geld of energie aan besteed met als doel daar in de toekomst opbrengst uit te halen. Dus als jij jouw doelen en dromen wilt realiseren, dan vraagt dat een investering!

Mijn veranderingsproces is gestart met mijn besluit in 2016 om in mezelf te investeren, concreet door de aanschaf van een online training. Deze beslissing neem ik een jaar na het overlijden van mijn broer en de trigger was voor mij de zin ‘het leven heeft een deadline’ die gebruikt werd in het webinar waarin de online training werd aangeboden.

Tijdens die online training vallen voor mij heel veel kwartjes. Alles wat ik al die jaren vaag en ver van mijn bed had gevonden, begrijp ik ineens. Sterker: ik krijg de smaak te pakken. En het mooie is dat ik deze training samen met Shirley heb gedaan. Vanaf dat moment investeren we samen in onszelf en onze persoonlijke groei!

Inmiddels hebben we vele duizenden euro’s geïnvesteerd in trainingen, seminars en coaching. En het is ons elke cent waard geweest. Want zonder die investeringen zouden we niet zijn waar we nu staan.

Vraag jezelf af: als jijzelf niet bereid bent om tijd, geld en energie te steken in jouw eigen ontwikkeling en in het najagen van jouw doelen en dromen, wie zou het dan wel moeten doen? Je kunt niet verwachten dat een ander dat doet. Of blijven afwachten totdat iemand anders in jou investeert. Wat is het jou waard om je onzekerheid, je comfortzone en angst voor het onbekende te kunnen verlaten en vol zelfvertrouwen datgene te kunnen doen wat jou gelukkig maakt?


Wanneer in jezelf investeren?

We horen zo vaak mensen praten over ‘later’. Dat ze dan zaken gaan veranderen in hun leven. Dat ze bijvoorbeeld wachten tot ze gepensioneerd zijn en dan alles gaan doen wat ze leuk vinden. Want nu is er geen tijd, geen geld, te druk met het gezin, is het niet het juiste moment etc. Allerlei excuses die gebruikt worden om een stap uit te stellen. Maar wat als later eerder komt; dan ben je te laat! Wij hebben van zeer dichtbij meegemaakt dat het leven kwetsbaar is. Het is helaas geen vanzelfsprekendheid dat je oud wordt. Het beste moment om in jezelf te investeren is daarom NU! Waarom zou je wachten? Wil je later terugkijken op zaken waarvan je spijt hebt dat je ze niet hebt gedaan? Óf wil je terugkijken op een leven waar je alles uit hebt gehaald? Word niet, in de woorden van Jörgen Rayman, de ‘had ik maar’ persoon.

“It is in your moments of decision that your destiny is shaped” – Tony Robbins

Hoe in jezelf investeren?

Als je de keuze maakt om in jezelf te investeren, zijn er verschillende opties om te beginnen. Je kunt laagdrempelig beginnen met het lezen van boeken, luisteren naar podcasts en het volgen van webinars. Dit zijn laagdrempelige opties om mee te beginnen en je te oriënteren in de wereld van persoonlijke ontwikkeling. Maar het zijn ook vrijblijvende opties. Een boek kun je makkelijk weer naast je neerleggen, een podcast en een webinar kun je makkelijk overslaan of uitzetten als jouw aandacht op dat moment ergens anders naar uitgaat. Het volgen van introductieseminars raden wij zeker aan. Hier kun je je vaak gratis of tegen een kleine vergoeding voor aanmelden. Het voordeel is dat je live kennis kunt maken met de trainer(s), mooie contacten kunt opdoen met de andere deelnemers en vaak tegen gereduceerd/speciaal tarief een training kunt aanschaffen.

Wij hebben het meeste geleerd van betaalde online trainingen en betaalde live trainingen en seminars. Als je ergens voor betaald, is de kans groter dat je er de tijd voor vrijmaakt. If you pay, you pay attention wordt wel eens gezegd. Hét grote voordeel van deelnemen aan live events is, naast alle kennis die je opdoet, dat je door het doen van oefeningen met andere deelnemers echt stappen kunt zetten en doorbraken kunt beleven. De beleving om dat met anderen te doen is echt niet te vergelijken met een boek dat je leest of een training die je alleen achter je computer volgt.

“To double your income, triple your investment in self-development” – Robin Sharma

Tijdens de live events ga je ook mensen ontmoeten die in vergelijkbare processen zitten waar jij in zit. Gelijkgestemden die zich ook willen ontwikkelen. Dankzij de live events en trainingen hebben wij mooie mensen mogen ontmoeten waar we nog steeds contact mee hebben en waar inmiddels ook zakelijk gezien mooie samenwerkingen uit zijn ontstaan.


Ons advies is om in jezelf te investeren door een combinatie van boeken lezen, online trainingen te volgen en live events en live trainingen bijwonen/meemaken. Dat vraagt een financiële investering, maar als je daadwerkelijk aan de slag gaat met de kennis die je opdoet en met de doorbraken die je beleeft, is het elke cent meer dan waard. Kijk naar wat het je gaat opleveren. Jij bepaalt hoe groot de investeringen zijn voor jouw persoonlijke groei en ontwikkeling. Kleine of grote investeringen afhankelijk van jouw budget.


Jij bent aan zet

Zet dus NU de stap om in jezelf te investeren. Het leven is te kort om jouw doelen en dromen uit te stellen tot later. Zoals Albert Einstein al zei: “If you always do what you always did, you will always get what you always got”.Deze stap is de start van jouw veranderingsproces. Kies je ervoor om niet in jezelf te investeren, dan is de kans groot dat je vast blijft zitten in je comfortzone. Bedenk goed of dat de weg is die je wilt blijven volgen. Maak je de keuze om wel in jezelf te investeren en je tijdens dat proces open te stellen, dan kunnen de mooiste zaken ontstaan. Jouw doelen en dromen liggen dan binnen handbereik!


Onze missie is mensen begeleiden naar een leven vol zelfvertrouwen, passie, voldoening en geluk. Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen, neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking.


Volg ons ook op Facebook, Instagram en LinkedIn.


24 weergaven0 opmerkingen
bottom of page