top of page
Zoeken

Wat je aandacht geeft, groeit

Bijgewerkt op: 30 apr. 2023

Hoe vaak zeg jij ‘dank je’? Tegen jezelf of tegen iemand anders? Dankbaar zijn is iets waar niet iedereen elke dag bewust mee bezig is. Zoals Cynthia Ozick het mooi verwoordde: “Sommige dingen zijn zo vanzelfsprekend, dat we zijn vergeten om er dankbaar voor te zijn”.

Focus op wat je wel hebt

Er is zoveel om dankbaar voor te zijn, al ben je je daar wellicht niet altijd bewust van. Zeker in de Westerse wereld wordt veel als vanzelfsprekend beschouwd, terwijl heel veel zaken dat niet zijn. Heb je er ooit wel eens bewust bij stilgestaan dat je in Nederland leeft in vrijheid, waar je volop kansen en mogelijkheden hebt? Heel veel mensen op deze wereld leven helaas niet in vrijheid en hebben niet die kansen. Nederlanders klagen vaak. Over van alles wat er mis zou zijn in dit land en in hun leven. De aandacht gaat dan vooral uit naar wat er niet is, in plaats van te kijken naar alles wat er wel is. Wij nodigen je uit om te kijken naar wat je wel hebt en daar dankbaar voor te zijn. Als jij jouw aandacht richt op alles wat je niet hebt, zul je nooit genoeg hebben en ontevreden zijn. Als je jouw aandacht richt op wat je hebt, zul je altijd meer hebben!


Dankbaarheid gaat jouw leven positief veranderen

Wij hebben in onze beide families van dichtbij meegemaakt dat het leven op jonge leeftijd ineens voorbij kan zijn. Deze ervaringen hebben ons er bewust van gemaakt om elke dag dankbaar te zijn voor wat er is en wat we wél hebben. Op de eerste plaats een goede gezondheid. Dankbaarheid is voor ons beiden dan ook onderdeel van onze dagelijkse routine. Genieten van wat er is; van het moment in het hier en nu.

Naast dankbaar zijn voor wat je hebt, mag je natuurlijk ook je doelen en dromen najagen.

“Learn to be thankful for what you already have, while you pursue all that you want” - Jim Rohn

Als jij dankbaar bent, straal je dat uit en dan zul je merken dat dit een positief effect op je leven gaat hebben.


Waar ben jij dankbaar voor?

Ons advies is om elke dag bewust bezig te zijn met dankbaarheid. Een oefening die je elke dag eenvoudig kunt doen is om vlak voor het slapen gaan even de rust te nemen. Om vervolgens stil te staan bij minimaal drie dingen die jij die dag ervaren hebt en waar je dankbaar voor bent. Maak het niet te ingewikkeld voor jezelf. Je kunt dankbaar zijn dat de zon geschenen heeft, dat je lekker gegeten hebt, dat je een goed gesprek met iemand hebt gehad, dat je een taak hebt afgerond, dat je een compliment hebt ontvangen, dat je veilig bent thuisgekomen etc. Door dit elke dag te doen, word je vanzelf meer dankbaar. Deze specifieke oefening heeft als extra voordeel dat je met een tevreden gevoel in slaap valt!

Wees dankbaar voor alle kansen en mogelijkheden die er zijn. Neem het heft in eigen handen; neem de regie over je eigen leven, kom in actie en haal eruit wat erin zit!

“When you are grateful, fear disappears and abundance appears” – Tony Robbins

Onze missie is jou te begeleiden naar een leven vol zelfvertrouwen, passie, voldoening en geluk.


Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen, neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking.


Volg ons ook op Facebook,Instagram en LinkedIn.

33 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page