top of page
Zoeken

De lessen van wereldsterren bij SuperSoul Conversations @Times Square


Oprah's SuperSoul Conversations @Times Square New York

Op 5 februari 2019 is het zover. Samen zitten we klaar in het Playstation Theater in New York. Rond 14.15 uur komt ze het podium opgelopen: Oprah Winfrey! De grote inspirator voor vele mensen, niet in de laatste plaats voor Shirley. Oprah is haar grote voorbeeld en ze heeft veel levenslessen van haar geleerd. Wanneer de kans zich half januari 2019 voordoet om tickets te kopen voor dit event, is de keuze snel gemaakt om naar New York te gaan. Een mooie gelegenheid voor ons om er ook even tussenuit te gaan. Dit is waar wij voor staan: geniet nu van het leven, ga voor je dromen en doelen en doe de dingen die je blij en gelukkig maken!


Die middag zal Oprah live een aantal SuperSoul Converstations houden met de topacteurs Michael B. Jordan en Bradley Cooper, zakenvrouw en filantroop Melinda Gates, CEO van Time’s Up Lisa Borders en de voor ons onbekende politicus Beto O’Rourke. Laatstgenoemde bleek razend populair onder het publiek en wij hebben voor ons gevoel een mooi interview gezien met de aanstaande presidentskandidaat.

PlayStation Theater New York

Voor het geval je nog nooit van de SuperSoul Conversations hebt gehoord: dit zijn gesprekken die Oprah Winfrey voert met inspirerende personen en waar je naar onze mening heel veel van kunt leren. Kijk even op Youtube naar deze Conversations en je zult begrijpen waarom het zeer de moeite waard is om deze gesprekken te luisteren. En wat een inspirerende middag was het in New York! In deze blog delen wij graag de lessen van de wereldsterren die wij mee naar huis hebben genomen.Wees authentiek

Authenticiteit betekent jezelf zijn en blijven, onder alle omstandigheden. Authenticiteit is ook vasthouden aan jouw persoonlijke waarden. Be the truest, highest version of yourself!

Een mooie uitspraak van Oprah tijdens één van de gesprekken was ‘Ik loop nu op betere schoenen, maar ik sta nog steeds met beide voeten op de grond’. Ook Melinda Gates, samen met haar man Bill Gates behorend tot de rijksten ter aarde, bleek een voorbeeld van een authentiek persoon. Ze is duidelijk haar opvoeding in een middenklasse gezin niet vergeten, werkt elke dag hard, is dankbaar voor wat ze heeft en is een ‘down to earth’ persoon.


Droom groot en volg je passie

Zonder uitzondering spatte de passie van alle gasten af. Allemaal, in hun eigen vakgebied, doen ze wat ze leuk vinden en wat ze energie geeft. En dat was te merken! Veelal wisten zij al op jonge leeftijd wat ze wilden worden, hadden als kind grote dromen en hebben die nog steeds. Vanuit die dromen bepalen ze welke stappen ze zetten om die te bereiken. Belangrijke les daarbij die uit verschillende gesprekken naar voren kwam, is dat je ook leert NEE te zeggen tegen zaken die op je pad komen maar die niet bijdragen aan het behalen van jouw doel(en).


Kies je eigen pad

Als je dromen en doelen hebt en je werkt er hard aan om die te bereiken, dan zal jouw omgeving daar op reageren. Die reacties zijn, weten wij ook uit eigen ervaring, niet altijd positief en ondersteunend. De gesprekken onderstreepten het belang om je eigen pad te kiezen en je niet door je omgeving te laten weerhouden. Blijf geloven in jezelf en je eigen kracht!


Zo was de gehele opvoeding van Lisa Borders er op gericht dat zij arts zou worden, net als haar vader. Op haar 19e besefte zij dat zij een ander pad wilde volgen. Haar vader heeft daarna twee jaar niet met haar gesproken. Een heftige reactie, die haar op andere gedachten had kunnen brengen, maar ondanks dat zette zij door en koos haar eigen weg. Haar relatie met haar vader is overigens daarna weer snel goed gekomen. Zijn reactie op haar keuze bleek ingegeven te zijn door angst. Angst dat zij, als ze geen arts zou worden, geen zelfstandige en onafhankelijke vrouw zou kunnen worden.


Toen Oprah een klein kind was, werd haar gezegd dat als zij haar best zou doen, ze later ook een baantje als schoonmaakster in een rijk gezin kon krijgen. Net als haar moeder. We weten allemaal dat Oprah haar eigen pad heeft gekozen en waar dat haar gebracht heeft!


Werk hard

Zonder uitzondering werken deze beroemdheden hard om hun doelen te bereiken. Gedreven door hun passie, waardoor ze er juist energie van krijgen en het niet zien als werk. Succes komt je niet aanwaaien, daar moet je keihard voor werken. Dit vraagt ook om doorzettingsvermogen als zaken anders lopen dan verwacht. Een uitspraak die middag: ‘Val zeven keer en sta acht keer op’.


Omring jezelf met gelijkgestemden

Je dromen en doelen realiseren doe je niet alleen. Het belang van samenwerken met mensen die dezelfde waarden hebben en jou oprecht willen helpen, werd in alle gesprekken onderstreept.


Oprah Winfrey on stage

Haal kracht uit tegenslagen

Hoe ga je om met tegenslagen in je leven? Ga je bij de pakken neerzitten en blijf je hangen in teleurstelling? Of kijk je naar wat je van de tegenslag kunt leren en geef je er een positieve wending aan? De gasten deze middag in New York hebben allemaal tegenslagen te verwerken gehad in hun leven. Maar ze hebben er zonder uitzondering voor gekozen om er een positieve wending aan te geven en te kijken naar wat ze van de tegenslag kunnen leren.


Jouw nalatenschap

Als het einde van jouw leven nadert en je kijkt terug, wat is dan jouw nalatenschap? Het zal duidelijk zijn dat het niet gaat om de materiële nalatenschap. Het gaat om de impact die jij hebt gehad op de levens van anderen. Het belang hiervan werd in alle gesprekken onderstreept. Een mooie conclusie tijdens één van de gesprekken was de volgende quote: Your legacy is every life you touch! Natuurlijk is niet iedereen een wereldster met een wereldwijd podium, maar besef dat jouw nalatenschap ook om kleinere dingen kan gaan. Bijvoorbeeld jouw servicegerichtheid in jouw werk, jouw inzet als vrijwilliger enzovoorts kan de dag of zelfs het leven van een ander in positieve zin veranderen! Zonder dat je dat direct altijd zelf weet. You’ll never know whose life you touch!


Deel met anderen

De gasten waren elk op hun eigen manier en in hun eigen vakgebied ook bezig om anderen te helpen. Ze hielden hun kennis en hun financiële middelen dus niet voor zichzelf alleen. Hiermee zijn ze elk een inspiratiebron voor anderen. Deel dus je kennis en middelen met anderen.


Rust in je hoofd

Hoe ga je om met alle drukte en hectiek? Alle gasten gaven aan dat ze dagelijks een moment van rust zoeken om hun hoofd leeg te maken. Door te mediteren of te bidden, elk op hun eigen manier. Een andere manier van rust zoeken werd door Melinda Gates genoemd. Zij zorgt er altijd voor dat zij na een aantal intensieve dagen in een ontwikkelingsland, de tijd en ruimte neemt om alleen wandelingen te maken om zo tot rust te komen.

“All of us are seeking the same thing. We share the desire to fulfill the highest, truest expression of ourselves as human beings” - Oprah Winfrey

Welke lessen neem jij ter harte?

Wij werken zelf al jaren aan onze persoonlijke ontwikkeling en de lessen uit de SuperSoul Conversations met Oprah Winfrey waren in die zin grotendeels een feest van herkenning. Voor ons was het zeer inspirerend om deze lessen rechtstreeks te horen van wereldsterren, zeker vanwege de passie waarmee zij de gesprekken met Oprah voerden. Deze bijzondere middag in de geweldige wereldstad New York heeft ons nog meer geïnspireerd en gemotiveerd om door te gaan op de ingeslagen weg!


De vraag die wij jou stellen is: wat ga jij doen met de bovenstaande lessen? Welke actie ga je ondernemen? Want het weten (kennis) en het vervolgens doen zijn twee verschillende zaken. Continue ACTIE is waar het om draait!


Onze missie is mensen begeleiden naar een leven vol zelfvertrouwen, passie, voldoening en geluk. Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen, neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking.


59 weergaven0 opmerkingen

Σχόλια


bottom of page